Helse

Jeg har alltid vært opptat av helse, det kommer nok fra min mor som alltid har vært alternativ.
Når jeg var liten og fikk ørebetennelse var det løk bak øret som gjaldt, ved skader som da en hest trampet på min barbente fot var det arnika omslag som gjaldt, Da min lillebror fikk en varm kaffekopp over hele armen og kraftige brannskader var det kombidoron omslag som gjaldt. Og det hjalp jo, min bror fikk ikke et eneste arr, helt utrolig nok. Min fot var nede i normal størelse på et døgn og blåfargen bare forsvannt! Ørebetennelsene forsvant på et døgn. Det er vel pga mine egne erfaringer og opplevelser fra barndommen jeg bærer dette videre med meg. Jeg er glad jeg har lært så mye om naturmedisin fra min mor. Det er jo fantastisk hvordan våre kropper er byggd og kan lege seg selv ved rett midler. Jeg har selvfølgelig stor respekt for skolemedisinen også, i mange tilfeller er den utrolig viktig og ha! Men jeg synes det er synd at leger i det offentlige ikke er åpne for noe som helst alternativ, det er bare og høre hva pasienten har for symtom, for så og skrive ut en medisin som tar bort symtomet. Det er  ingen tankegang på at kroppen er en helhet og at man må begynne med og jobbe for og finne ut hva som er feil i kroppen, det som faktisk utløser dette symtomet. Antagelig er det for omfattende og tidskrevende og det er jo medisinene legemiddelsverket tjener penger på. Det de gjør er jo faktisk bare og sette en plasterlapp over problemet, ja visst symtomet blir borte, men kroppen er fortsatt i ubalanse og har en feil. Og det problemet er det jo ingen som gjør noe med.
Leger burde ha en bredere utdannelse, altså lære mer om kroppen som helhet, det de lærer er med fokus på sykdommer og hvilken medisin som skal behandle denne sykdommen. Ikke hvorfor har denne sykdommen oppstått, hva har gått feil her? Bare ved og høre "leger studerer medisin" forstår man jo hvordan det er, ja det er medisin de kan.

Vi behøver mer forskning på alternative metoder, samarbeid mellom forskjellige spesialister. Man skal ikke gå langt tilbake før man så hvordan skolemedisinen hånte kiropraktorer og akupunktører osv, det var jo humbugg og bare tull! Men så etter og ha kjempet i mange mange år, (tør ikke si noen tall for er ikke sikker der) klarte de og bevise sine effekter og ble til slutt tatt inn under skolemedisinens vinger. Andre behandlingsformer fortsetter stadig og kjempe, veien er lang. Kanskje om 10 eller 20 år er kinesiologien, homeopati osv også ok og drive med..?

Jeg har alltid selv vært interisert i alternative behandligsmetoder og har blandt annent tatt en utdannelse i Aromaterapi, hudpleie og reiki. Ikke for at jeg nødvendigvis ville jobbe med dette, men for og lære og for og kunne bruke det hjemme på min egen familie.

 Da jeg ble sammen med Christofer fikk jeg jo også en herlig bonusdatter med på kjøpet, hun var sterkt plaget av eksem og allergi og var mye forkjølet og syk. Ingen hadde noen gang tenkt på alternativ behandlig, eller hva som forårsaket dette, det var kortison og Bricanyl som gjaldt. Ingen leger hadde gjort noe serlig tester, det var bare disse preparatene som skulle plastre over problemet. Min mann fikk opp øynene og forsto at dette ikke var riktig han også. Vi la ned medisinene og smørte kun med naturlige kremer, oljer, vi brukte kamfer oljer og urte inhalasjon, begynnte og styrke og variere hennes kost. Jeg tror hennes imunforsvar har blitt mye bedere, hun er ikke like ofte syk lenger, og tror vel at kost, tran osv har hjulpet til her.

For noen måneder siden fikk vi høre om denne teorien om at alle barn med astma og allergi kan bli bedere, eller helt bra av og endre kosten. Vi sluttet straks med hvetemel og melk, vi så fort en forskjell på huden hennes, den ble mykere og finere og hun klødde seg mindre. Det er bare utrolig at man skal måtte finne ut slike ting selv, at ingen leger før har tenkt på og gjøre grundleggende tester om matallergi. Man må finne ut slikt selv og be om det, ellers så er det bare plaster medisiner man får. Det tok nesten 8år før min stedatter fikk den hjelpen hun skulle ha, slik bør det ikke være!

Min mann fikk i våres en svulst på hjernen, han ble operert og satt på strålebehandling og cellegift.
For oss var det et helt naturlig valg og søke alternativ hjelp i tillegg, vi oppsøkte da kinesiologen Ulf Kilman i Stockholm. Han er en annerkjent kinesiolog som har jobbet mye med toppidrettere og hjulpet mange med sykdommer/plager som astma, allergi, parasitter, revmatisme, kreft osv.. Vi har valgt og legge ned mye penger på Christofers helse gjennom dette, og det skulle vel bare mangle tenker nå jeg. Mens man oplever at andre rundt titter på en som om man var dum som velger og legge 5000kr på kinesiologi og naturmedisiner. Hvorfro det? Christofer skal bli frisk, dette får koste hva det vil! Livet har vel ingen pris? Og legge penger på helse er jo en invistering, det er vel bedere og legge penger på livet enn på materialisme?  Christofers behandling går nå ut på og styrke kroppen, han får medisiner som skal balansere kroppen og får kroppen til og fungere på topp igjen. Nå tar han jo cellegift ved siden av, men det kommer den dagen da det er over. Da behøver kroppen som er nedbrutt og bygges opp, og den må bygges opp på rett måte. Det er jo celler som har kommet i ubalanse og jobbet feil som har forårsaket en svulst. Etter cellegift behandlingen må kroppen begyne og jobbe rett igjen, alle celer må være friske og gjøre den jobben de egentlig skal. I denne artikkelen står det beskrevet dette med ph verdi og kroppens balanse som Ulf Kilman og så mange andre jobber med: http://www.alternativ.no/art/?id=157

Jeg tror på dette, og vi gjør allt hva vi kan for og leve med dette som etterettning! For oss er livet viktig!
1 av 3 får i dag kreft eller hjerte og karsykdommer , det er et ganske høyt og skremmende tall! Dette bør jo være en varsling, vi kan ikke leve som alle andre. Gjør vi det, ja da er vi jo  1- av disse 3, hvem rammer det neste gang.. Man vet jo alldrig, men ved og endre kostvaner er man jo langt mer beskyttet og kanskje slipper og være 1 av de 3..?