Sunn mat

Etter at Christofer ble rammet av kreft i mars 2010, bestemte vi oss for og endre kostholdet!
Vi spiser ikke hvete, melk, sukker og forsøker og holde  en så sunn linje som mulig....
Vi prøver og kjøpe det vi kan økologisk og bruker mest mulig grønnt og ferske varer!
Vi forsøker også og holde oss unna rødt kjøtt, men spiser det en gang innimellom, men vi velger fremforallt fisk, kylling og kalkun!

Jeg har nå fått ny inspirasjon og tatt steget enda lenger inn i den sunne verden!
Jeg har fått mange flotte tips og ideer fra denne jenta: http://mjuuugly.blogg.no/
hun har så mange artige oppskrifter og tips! =)
Annbefaler og ta en titt! =)

Jeg har nå begynnt og ta i bruk min blender igjen, her lages det smoothies for fullt!=)
Vær ikke redd for og blande og teste nye kombinasjoner....
Før har jeg kjørt safe med bare juice, bær og frukt, men nå tør jeg eksprimentere mye mer...
I dag laget jeg feks. en smoothie av disse ingrediensene (dett ikke av stolen nå)!

1 Økologisk eple med skall
1 Halv agurk
2 Apelsiner
4 Små fryste spinat blokker
2 Tørkede aprikoser
1 dl Rismelk
1 ss Hampfrø
1 Sharon
4 Litchi´er


Min familie lyser med sin skepsis når det kommer til slike mikser, 
men de smaker ihvertfall alltid og noen ganger er det så godt at de drikker mer også... 
Men Christofer så litt lettere skremt ut når han så dette glasset, trolig var det fargen som vakte oppsikt! ;P

Men jeg har ihvertfall et familie medlem som elsker mine sunne påhitt! ;)

Så her i huset mikses det med hva man har, mange artige og spennende smaker blir det!
Tenk så mye næring og vitaminer vi får i oss!! =)


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Jeg er en sånn som ikke liker og følge oppskrifter, ej heller og stå i timesvis med middagen...
Så her blir det ofte improvisjon av det man har, og det skal gå fort!
Dette er noe jeg lager ofte...


Jeg slenger det som finnes av grønnsaker i en langpanne 
(på bildet løk, vitløk, kål, paprika, spinat)
Deretter legger jeg kylling eller fisk oppå og setter i stekeovnen med folie over.
Så utrolig kjapt og enkelt, og mye grønnsaker blir det!

Også blir det jo nye smaker hver gang,
 ettersom jeg varier grønnsaker/kjøtt etter hva jeg har eller har lyst på....


Jeg krydrer også selfølgelig, med det som måtte falle meg inn...
Her går det mye spiskumin om dagen, har fått helt dilla! =)



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



FISK

Jeg elsker fisk! Jeg har blitt mer og mer glad i fisk de seneste årene, og jeg synes det er artig og prøve nye måter og tilage fisk på.
Her en av favoritene mine:

KOKOS STEKT TORSK:

Jeg tar torskefileer og legger i en form sammen med hakket løk(gjerne både gul og rød), strør på himalaya salt, persille og pepper.
Derretter leger jeg et par spise skjeer kokossmør i formen. 
(litt avhenig av hvor mye torsk jeg har)  


Så strør jeg en liten neve kokosmasse over, 
dekker med folie og svopp inn i stekeovnenovnen til fisken er gjennom stekt.... 


Knallgodt! 

Her servert med revet gulerot og agurk..