Ja nå er jo julen snart her, for oss blir det litt anderledes i år...
Altså maten blir anderledes, fordi vi ikke bruker hvete, melk og sukker. I tillegg har vi et barn som ikke skal ha hvete,soya, nøtter, havre, rug, melk++ Da gjelder det og finne alternative opskrifter! =)
Jeg fannt en oppskrift på pepperkaker jeg tenkte vi skulle prøve, her er oppskriften:
Pepperkaker uten sukker og sirup
Ingredienser:
75 gr meierismør
2 dl agave
1 dl yacon
1 dl vann
1 ss kanel
1 ss ingefær
1 ss nellik
1/2 ss natron
200 gr jyttemel
200 gr boghvetemel
2 ts fiberhusk
2 dl agave
1 dl yacon
1 dl vann
1 ss kanel
1 ss ingefær
1 ss nellik
1/2 ss natron
200 gr jyttemel
200 gr boghvetemel
2 ts fiberhusk
Smøret smeltes. Ha i agave og yacon og pisk videre. Ha i vann og pisk videre. Til slutt, ha i krydderene og sikt melet. Bruk miksmasteren og lag en jevn deig. Lag kakene tynne. Stekes på 175 grader i ca 8 minutter. Deigen tåler og stå, men behøver ikke- kan bakes med en gang.
Oppskriften fannt jeg på denne siden: http://www.sanabona.no/
Så får vi se om det går og lage pepperkakehus i år også... ;)
Jeg har lyst til og prøve denne også:
Kokosmakroner
Ingredienser:
3 dl rått kakaopulver
6 dl kokosmasse
1 ss kanel
1/2-1 ts revet muskat (kjenn etter selv hva du liker)
1/2 ss rå vaniljepulver
0,75 dl rå kokosolje
1/2 ts rosa Himalayasalt
1,5 dl rå agave netar
Ha alle ingrediensene i en bolle, utenom agave nektar. Mos det sammen. Tilsett agave nektar og lag kuler med hendene. Tørkes i dehydrator ca. 12 timer på 41 grader Celsius. Kan alternativt settes i kjøleskap uten å tørkes. Da vil kulene bli mykere.
Så får vi se om det går og lage pepperkakehus i år også... ;)
Jeg har lyst til og prøve denne også:
Kokosmakroner
Ingredienser:
3 dl rått kakaopulver
6 dl kokosmasse
1 ss kanel
1/2-1 ts revet muskat (kjenn etter selv hva du liker)
1/2 ss rå vaniljepulver
0,75 dl rå kokosolje
1/2 ts rosa Himalayasalt
1,5 dl rå agave netar
Ha alle ingrediensene i en bolle, utenom agave nektar. Mos det sammen. Tilsett agave nektar og lag kuler med hendene. Tørkes i dehydrator ca. 12 timer på 41 grader Celsius. Kan alternativt settes i kjøleskap uten å tørkes. Da vil kulene bli mykere.
mums, du vet vem du ska ringa när ni bakat ;)
SvaraRaderaSå flott med alternative oppskrifter! :) Hvor anbefaler du å få kjøpt agavesirup? Klem, Frøydis
SvaraRaderaSpennende oppskrifter!
SvaraRaderaGleder meg til å høre hvordan de fungerte.
Ja det er morsomt og prøve nye ting! =)
SvaraRaderaFrøydis: Jeg bestiller fra http://www.lowcarbshop.se/
det er dårlig med utvalg her på landet.. ;) Men i Moss får man kjøpt det på Helios... Den helsekosten ved peppes pizza kanalen, de har utrolig mye bra produkter! ;)