lördag 2 april 2011

Alfalfaspirer...


Jeg har for første gang spiret alfalfa selv...
Det gikk kjempe bra!

Alfafaspirer  er veldig sunnt og supert og spise som topping på knekkebrødet eller i salater....
Alfalfaspirer inneholder vitaminene A, B, C, D, E, F, G og K,  spirene inneholder også mineraler som kalsium, magnesium, kalium og karoten...
Spirene er rett og slett små vitaminbomber fulle av stoffer våre kropper elsker!
Alfalfa inneholder også protein og fiber...


Slik spirer du alfalfa førene:

Legg spirene ligge i vann i 8-10 timer...
Hell av vannet  og skyll spirene..
Så skal spirene skyldes 1-2 ganger om dagen...
La spirene ligge i et syltetøyglass eller plastboks på kjøkkenbenken, 
over skal det ligge et håndkle slik at spirene ligger mørkt...
Spirene er ferdig etter ca 4-5 dager...
Sett gjerne spirene i vinduskarmen så de får litt sollys den siste dagen,
 dette gjør at de danner klorofyll...

Oppebevar spirene i kjøleskap når de er ferdige....

1 kommentar:

  1. Hmm, dette er noe man kanskje skulle prøve, men det virker styrete og behøve å skylde dem 2 gnr om dagen? Kan man kjøpe ferdig spiret i stedet?

    SvaraRadera

Skriv gjerne en komentar! =)