lördag 13 november 2010

Høner eller ikke....

Høner eller ikke høner er det store spørsmålet vi stiller oss om dagen....
Vi skaffet oss høner for 2 år siden, og den romantiske landedrømmen gikk i oppfyllelse.
Det er jo bare så fantastisk og bo på landet med stillheten og naturen rundt seg!  Det og kunne ha dyr, og kunne hente ferske egg en søndagsmorgen. Vi har ikke behøvd og kjøpe en pakke med egg på disse 2 årene, og alle matrester etter middager som barna ikke har spist opp har ikke gått til spille. Hønene har vært et flott resirkulasjons system! Alle mat rester, potetskrell osv har vi slengt som festmåltider ut til dem, tilbake har vi fått sunne ferske egg fra høner som har hatt det godt og spist sunnt.

Her en hønemor med kyllinger som vi hadde i sommer.

Men nå har altså denne land idyllen fått en brist! Vi har fått en uvelkommen gjest på besøk eksantall ganger nå, nemelig her Mikkel Rev... Våre høner har en stor innegård på låven med utgang til et stort fint inngjerdet område ute. Vi har sikret fra luftveien mot uvelkommne rovfugler og langs bakken mot snikende rovdyr.
Men mikkel har tros dette fått tak i våre høner, han har nemelig klart og bite og slite hull i hønsenettingen.
5 høner har forsvunnet hittils og det begynner og bli ganske irriterende. Dessuten ettersom vi nå har fått 4 barn og en svært travel hverdag kjenner man jo også at det heller mer og mer mot og slippe og ha hønepasset. Det rekker liksom med katter, marsvin og kaniner sånn situasjonen er for oss nå. Men det er med vemod jeg tenker på livet uten hønene også... Jeg tok opp det med Christofer i sta etter og ha vært ute for og matet våre fjærkre, og oppdaget at det jammen var enda en høne borte. Men han var til min forundelse mer tvilende, "nei jeg vil ha mer betenkningstid" var hans svar... Jeg som trodde han var lei for lengst... Jaja, da får vi se hva vi kommer fram til, etter og ha hatt hodet litt lenger i tankeboksen... Høner eller ikke høner....?

1 kommentar:

  1. Så leit at reven tar hønene deres. Det er jo koselig med litt klokk-klokk og kykkeliiky også da:)

    SvaraRadera

Skriv gjerne en komentar! =)