måndag 8 november 2010

Nok en artikkel om paracetamol

Da var det enda en artikel i avisene om bruk av paracetamol og skadevirkning:
http://www.vg.no/helse/artikkel.php?artid=10010583


Det opdages stadig nye bivirkninger ved mange medisiner. Så jeg sier det igjen, ta bare medisiner om du MÅ!
For en stund siden var temaet ang paracetamol oppe, da om at barn som får paracetamol i sitt første leveår øker sjangsene for og få astma og allergi problemer.
Jeg skrev om det i dette inlegget: Barn og medisinering

I dagens samfunn er vi hypokondere som må ta en pille for ALLT. Så fort vi kjenner oss tunge i hodet så tar mange en paracet eller lignende, drikk masse vann i stedet.. Den vanligste årsaken til hodepine er at kroppen har fåt for lite vann.. Men det skal jo sies at det er flott vi har medisinene når vi VIRKELIG trenger dem! =)

5 kommentarer:

  1. Tyckte det var lite oklart i artikeln hur många det faktiskt var som drabbades av detta. Tänkte på "hadde 30 prosent høyere risiko for å få barn med misdannelser, sier Søndergaard Jensen til Politiken" 30% mer än vadå? 0,00001? :P Men håller med dig, man borde inte ta tablett som försöka utväg. Tror jag tog 1 alvedon när jag var gravid med Joel. Att stoppa i sig läkemedel vet man ju inte är bra. Hoppas de kan forska lite mer på detta och komma fram till något mer konkret.

    SvaraRadera
  2. Enig Linn dette burde forskes mer på. Synes det burde opplyses tydligere om medisiner, og bivirkninger de gir. Det finnes en link der også som det står at paracetamol salget stadig öker, tror vi mye lettere tyr til medisiner nå en för.... Kjenner selv folk som konsekvent gir paracet til barna med en gang de merker litt feber, det er jo missforstått og unødvendig!

    SvaraRadera
  3. Det står litt mer tall her ang astma og allergi som følge av paracetamol: http://www.dagbladet.no/dinside/2008/09/19/547385.html

    SvaraRadera
  4. Jag vet folk som har alvedon, ipren, panodil etc med sig i handväskan och reglebundet tar så fort dom känner minsta lilla! Måste ju bli beroende efter ett tag och när de verkligen behöver så hjälper de inte.. Nee, gillar inte heller övermedicinering och onödig preventiv medicinering..!!

    SvaraRadera
  5. Huff ja, kjenner også noen sånne.. Visst blir man avhengig, vet en som sier hun må ta 9 paracet fordi 2 ikke virker lenger... Ikke bra!!! Tenk som lever og kroppen sjenerelt tar stryk av det! =(

    SvaraRadera

Skriv gjerne en komentar! =)